Aktiviteter

Bigårdsmöte sommaren 2018

Föreningen arrangerar tre till  fyra bigårdsbesök  hos medlemmarna varje sommar. De är alltid välbesökta och lärorika. Medlemsantalet har ökat rejält, vilket är glädjande och uppgår nu till c:a åttio!  Dock kan vissa praktiska problem uppstå i samband med bigårdsmötena. I framtiden måste alla som vill deltaga anmäla sig i förväg till mötesansvarig, som får avgöra hur många som kan beredas plats.

Program under 2021

  • 15 maj

Bigårdsmötet hos Lars Ekvall är inställt. I stället hålls ett digitalt möte enligt mail som skickades ut den 4 maj med följande innehåll

Lördagen den 15 maj kl 10:30 har årets första bigårdsmöte. Temat är utökning, men istället för att träffas i Lars Ekwalls bigård träffas vi digitalt i Zoom (länk hittar du längre ner i mailet). Under mötet gör vi en utökning i Anna och Jerks bigård och kanske vi kan hälsa på i några fler bigårdar också. Mötet avslutas med att vi tillsammans går igenom och fyller i blanketten för bihusesyn.

———————————————————————————————————————

  • 12 juni Svante Nordlander. Tema: Slungrum, Utrustning, Honungshantering

Välkomna till bigårdsmöte!
På lördag 12 juni kl 10:30 är det bigårdsmöte hos Svante Nordlander med tema honungshantering och svärmar. Du kan vara med på mötet antingen på plats hos Svante eller digitalt via Zoom.

Du som vill vara med på plats anmäler det till mig på mailen (anna.e.k.brorsson@gmail.com) senast 10 juni. Men först till kvarn gäller! Max 30 personer kan vara med på plats hos Svante. Vägbeskrivning hittar du nedan.

Om du istället vill vara med digitalt använder du länken nedan. Du behöver inte anmäla om du vill vara med, men anslut gärna en stund innan och om du vill testa tekniken.

På plats bjuds på fika på ett smittsäkert sätt.

Vi ses!

Anna Brorsson
/sekreterare/

Vägbeskrivning

Adressen är

Svante Nordlander
Grönbo 53
Falun
tel 070 731 5637

GPS funkar dit.

Åk väg 293. 100 meter väster om avtagsvägen till Aspeboda står en skylt SKOG 5 norrut. Sväng in där och åk 800 meter tills det står 5 brevlådor i en svag högerkurva och en skylt GRÖNBO på en tall mitt i korsningen. Sväng in till vänster på en mindre grusväg och åk 800 meter tills du kommer till en gammal gård med många gamla timmerhus. Framme.

Zoom-länk

Topic: Faluorten bigårdsmöte – Slungrum/ utrustning
Time: Jun 12, 2021 10:30 AM Stockholm

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/97120083906?pwd=WXhjejVMQ3RwZi9uU3RhazVya2luZz09

 

———————————————————————————————————————–

  • 21 augusti  hos Jerk och Anna Brorsson. Tema: Honungsbedömning